Názov produktu | Účel použitia | Návod k použitie | Dávkovanie | Balenie |
---|---|---|---|---|
ISTANT GEL 45 | Roztok veľmi čistej želatíny s vysokou koncentráciou. Na prevenciu oxidačných reakcii. Na odstránenie tanínu z vín. |
Rozpustiť potrebnú dávku vo vode alebo priamo vo víne a a pomaly pridať do celého objemu. | 5-30 g/hl do muštu a mladého vína | 25 kg kanister |
ISTANT GEL | Umožňuje rýchle zníženie zakalenosti o polovicu a sediment, ktorý sa vytvorí na dne kade, je ľahko separovateľný od čírej časti. | Rozpustiť potrebnú dávku vo vode alebo priamo vo víne a a pomaly pridať do celého objemu. | 5-15 g/hl ako klarifikačný koadjuvant 15-30 g/hl ako stabilizátor farby v červených vínach 30-80 g/hl ako odstraňovač tanínov v závislosti od ich obsahu |
1 kg fľaša a 25 kg kanister |
PVPP-V | Adsorbent fenolových zlúčenín. | Rozpustiť potrebnú dávku v studenej vode v pomere 1:10 a pridať do celého množstva jeden deň pred filtráciou (pomocnou). | 5-10 g/hl pre biele vína 10 - 50 g/hl pre červené a biele oxidované vína Do 80 g/hl pre veľmi oxidované vína (maximálny limit podľa Nariadenia 1622/00/ES) |
1 kg sáčky a 20 kg sudy |
XILES 40 | Kremičitá soľ vysokej kvality a vysokej koncentrácie (40%). | Potrebnú dávku homogénne rozmiešať v celom množstve. Najprv by sa mal pridať XILES 40 a až potom ISTANT GEL. | 30-70 g/hl v muštoch a šťavách v spojení s 15-30 g/hl ISTANT GELu 15-30 g/hl vo vínach v spojení s 3-10 g/hl ISTANT GELu |
25 kg kanister |