Názov produktu | Účel použitia | Návod k použitie | Dávkovanie | Balenie |
---|---|---|---|---|
La Claire EM2 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu odrodových bielych vín, ale aj pre červené vína. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire Varietal Touch | Aktívne suché kvasinky pre výrobu bielych odrodových vín. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire T73 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu mladých červených vín a ružových vín. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire VDP | Aktívne suché kvasinky ideálne pre výrobu bielych šumivých vín a na znovu rozkasenie zastavenej fermentácie. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire SP665 | Aktívne suché kvasinky pre ťažké podmienky pri kvasení a pre výrobu šumivých vín. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire CGC62 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu sviežich bielych vín. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
La Claire C58 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu červených vín s vysokým potenciálom silnou fenolovou štruktúrou. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). | 10-25 g/hl v normálnych podmienkach 30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie. |
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
ANCHOR VIN 13 | Aktívne suché kvasinky obzvlášť vhodné pre výrobu prvotriednych bielych vín, určené k dlhodobému zretiu a uskladneniu. Napr.: Chardonnay, Sauvignon, Rizling, Semilon, Tramín červený | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30g/hl | 1 kg |
ANCHOR VIN 7 | Aktívne suché kvasinky ideálne pre výrobu bielych aromatických vín pri nízkej teplote. Uvoľňujú nádherné ovocné, grepové a guavové arómy. Napr.: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Colombard | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR NT 116 B ANCHOR NT 116 Č |
Špeciálne suché kvasinky pre výrobu aromatických bielych vín pri nízkej teplote a pre výrobu plných telnatých červených vín určených pre vyzrievanie v drevených sudoch. Napr.: Biele: Sauvignon, Rizling, Chardonnay, Semilon, Rulandské biele Červené: Cabernet Sauvignon, Merlot |
Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/ hl | 1 kg |
ANCHOR WE 14 | Aktívne suché kvasinky sú veľmi vhodné pre produkciu všetkých prírodne sladkých vín, vrátane ušľachtilých neskorých zberov. Sú rezistentné voči toxínom z Botrytis cinerea. Vhodné pre výrobu vín so zvyškovým cukrom. | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR WE 372 | Aktívne suché kvasinky na výrobu aromatický, sviežich ovocných, kvetinových červených vín s dobrým pocitom v ústach a tiež pre produkciu bielych vín so zvyškovým cukrom. Napr.: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc., Merlot | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR NT 112 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu plných červených vín so silnou tanínovou štruktúrou, s náznakmi čiernych ríbezlí a korenistých tónov. Napr.: Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot, Rulandské modré | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR NT 50 | Aktívne suché kvasinky na výrobu červených vín s plnou tanínovou štruktúrou, doprevádzaných ovocnou a kvetinovou arómou. Napr.: Rulandské modré, Svätovavrinecké, Merlot, Cabernet. Sú tiež vhodné pre výrobu ružových vín studenou fermentáciou. | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR NT 202 | Aktívne suché kvasinky pre výrobu plných telnatých červených vín. Napr.: Rulandské modré, Cabernet Sauvignon | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20-30 g/hl | 1 kg |
ANCHOR N 96 | Aktívne suché kvasinky, vhodné pre všetky vína, kde podporujú zvýraznenie dominantnej arómy daného vína. Tiež sú veľmi vhodne pre výrobu ľadových vín a šumivých vín, i v prípadoch znovu naštartovania kvasenia. | Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. | 20- 30 g/hl | 1 kg |
MAURIVIN AWRI 350 | Výberové aktívne suché kvasinky, ktoré prispievajú k lepšej aróme vína. Kmeň je vhodný pre kvasenie pri vyšších teplotách (20-30°C) s krátkou lag-fázou. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 350 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 350 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN AWRI 796 | Aktívne suché kvasinky vyselektované s požiadavkou na neutralitu voči odrode vína. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 796 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 796 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN AWRI 1503 | Výberové aktívne hybridné suché kvasinky vyselektované pre ich schopnosť podpory arómy a chuťovej komplexnosti vína. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 1503 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 1503 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN AWRI FUSION | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť aromatickú a chuťovú komplexnosť. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI FUSION a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu AWRI FUSION je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN AWRI R2 | Výberové aktívne suché kvasinky, ktoré prispievajú k lepšej aróme vína. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI R2 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu AWRI R2 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN B | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre svoje neutrálne vlastnosti. Je tiež známy pre svoju schopnosť zvýšiť počas fermentácie extrakciu farby modrých odrôd. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek. | Odporúčané dávkovanie produktu je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN BP 725 | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť odrodovú chuť a arómu červených vín. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek BP 725 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu BP 725 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN CRU BLANC | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich aromatické vlastnosti. Tento kmeň taktiež prispieva ovocnými aromatickými látkami počas fermentácie ako sú tropické ovocie, hruška a grapefruit, rovnako ako med a vanilka. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek CRU BLANC a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu CRU BLANC je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN ELEGANCE | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zlepšiť odrodové arómy bielych vín. Je známy pre svoju schopnosť prepožičiavať vínu arómy parfumov. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek ELEGANCE a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu ELEGANCE je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN EP 2 | Je kmeňom s produkciou esterov, typicky kvetnatých. Tieto arómy sú prirodzene jemné, čo dáva kmeňu možnosť silného príspevku k vínu. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek EP 2 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu EP 2 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN PDM | Je to veľmi žiaduci kmeň kvasiniek, keď enológ požaduje jemnú alebo pozitívnu aromatickú účasť kvasiniek. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek PDM a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu PDM je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN PLATINUM | Je unikátnou kvasinkou, ktorá neprodukuje detekovaný obsah sírovodíku. Výsledné vína majú zlepšený odrodový charakter arómy, čo je žiaduce u vysokokvalitných vín. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek PLATINUM a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu PLATINUM je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN PRIMEUR | Primeur je ideálny pre výrobu ružových a bielych vín, obzvlášť pre „mladé ovocné“ odrodové zmesi vyrábané pre rýchlu spotrebu. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek Priemur a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu Primeur je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN SAUVIGNON L3 | Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť odrodovú arómu Sauvignon Blanc. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek Sauvignon L3 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu Sauvignon L3 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
MAURIVIN UCD 522 | Arómy produkované kvasinkami UCD 522 sú často popisované ako „ svet starých vín“ pripomínajúce komplexnú dobrú pôvodnú „prírodnú“ fermentáciu. Obľúbené u vinárov, ktorí chcú vyrábať komplexné vína, alebo požadujú iné možnosti zostavovania zmesi. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek UCD 522 a necháme 15 minút stáť. | Odporúčané dávkovanie produktu UCD 522 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
BLASTOSEL DELTA | Aktívne suché kvasinky pre spracovanie nie perfektne zdravého hrozna, alebo vysokoklarifikovaných muštov s kvalitným výsledkom. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. | 15-25 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
BLASTOSEL FR 95 | Je obzvlášť vhodný na spracovanie bielych, mladých, ovocných vín a vín na rýchlu konzumáciu. Obzvlášť bohatá produkcia acetátov je zaujímavá aj pri príprave ružových vín, ktoré sú svieže a príjemne ovocné. Je potrebné zdôrazniť schopnosť tohto kmeňa vyvíjať bohaté ovocné znaky aj v podmienkach, ktoré nie sú technologicky optimálne. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. | 15-25 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
BLASTOSEL GRAND CRU | Tento kmeň je charakterizovaný schopnosťou extrahovania celkových flavonoidov, ako tanínov, tak aj antokyánov, s vysokou a stabilnou intenzitou farby. | Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek. | 15 – 25 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
BLASTOSEL KAPPA | Pre svoje fermentačné, výživové a aromatické charakteristiky kmeňom významnej voľby, ako pri príprave základných vín, tak aj pri výrobe šumivých vín. Takto spracované vína majú exaltované svieže a ovocné znaky vďaka bohatej produkcii acetátov a esterov. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. | 15-25 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |
BLASTOSEL SIGMA | Je vhodná pre vinifikáciu muštov obzvlášť bohatých na cukor a na získanie vín s vysokým obsahom alkoholu. | Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. | 15-25 g/hl v normálnych podmienkach | vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg |