Názov produktu | Účel použitia | Návod k použitie | Dávkovanie | Balenie |
---|---|---|---|---|
OPERA FRUITY | Zmes kondenzovaných tanínov zo stromov produkujúcich červené bobule.Zvyšuje ovocné tóny, pocit sladkosti a intenzitu odrodových aróm vo víne, poskytuje silný antioxidačný účinok. | Rozpustiť dávku OPERA FRUITY v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Ružové víno 1-5 g/hl Červené víno 10-20 g/hl |
500g |
OPERA NO-REDUCTION | Dubový tanín.Pri použití vo fáze čírenia pomáha maskovať akékoľvek známky zatvorenia vína a pomáha vyniknúť odrodovej aróme a chuti. | Vo fázi čírenia a pred fľašovaním pre zamaskovanie náznakov oxidácie Rozpustiť dávku OPERA NO-REDUCTION v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Biele víno 0,5-2 g/hl Ružové víno 0,5-2 g/hl Červené víno 5-20 g/hl Mušt: 5-10 g/hl |
500g |
OPERA MEDIUM T | Elagický dubový tanín z francúzskeho duba.Pri použití pred fľašovaním zlepšuje aromatickú intenzitu, plnosť vína a sladkastú chuť, vyvažuje organoleptické vlastnosti pri zrení vína v barikových sudoch a zvyšuje ich tóny. | Rozpustiť dávku OPERA MEDIUM T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Biele víno 1-5 g/hl Ružové víno 1-5 g/hl Červené víno 5-20 g/hl |
500g |
OPERA HIGH T | Zmes kondenzovaných a dubových tanínov.Pri zrení vína vyrovnáva organoleptické vlastnosti vín uložených v barikových sudoch a podporuje vývoj terciálnych aromatických látok. | Rozpustiť dávku OPERA HIGH T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Biele víno 1-5 g/hl Ružové víno 1-5 g/hl Červené víno 3-20 g/hl |
250g |
OPERA GRAPE | Tanín zo šupiek bieleho hrozna.Má výrazné antioxidačné vlastnosti. Pri použití do muštu zlepšuje antioxidačnú schopnosť, udržuje ho v čerstvosti a pomáha uchovať primárne arómy. | Rozpustiť dávku OPERA GRAPE v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Mušt 1-20g/hl Biele víno 1-10 g/hl Ružové víno 1-10 g/hl Červené víno 5-20 g/hl |
500g |
OPERA NO-GREEN | Tanín z exotických druhov stromov.Pri použití vo fáze čírenia pomáha maskovať rastlinné a príliš zvieravé pocity a sprístupňuje odrodové vlastnosti. | Rozpustiť dávku OPERA NO-GREEN v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Biele víno 5-10 g/hl Ružové víno 5-10 g/hl Červené víno 10-20 g/hl |
500g |
OPERA MATURATION | Zmes kondenzovaných a dubových tanínov. Pri použití vo fáze čírenia, zrenia zlepšuje štruktúru a aromatickú komplexnosť vín. | Rozpustiť dávku OPERA MATURATION v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. |
Biele víno 1-5 g/hl Ružové víno 1-5 g/hl Červené víno 10-20 g/hl |
500g |
RELEASE ROUND | Kvasinkový bioprodukt. Vínna stabilita, zaguľatenie a aromatická trvácnosť | Rozpustiť RELEASE ROUND vo vode alebo vo víne v pomere 1:10. Granulovaná forma umožňuje ľahké rozpustenie. Po pridaní do vína, dôkladne premiešame. Je úplne rozpustný, takže môže byť pridaný do vína pred fľašovaním. |
5-25 g/hl |
1 kg vrece |
RELEASE Crispy | Kvasinkový bioprodukt. Vínna stabilita, sviežosť, sladkosť a dlhšia dochuť | Rozpustiť RELEASE CRISPY vo vode alebo vo víne v pomere 1:10. Granulovaná forma umožňuje ľahké rozpustenie. Po pridaní do vína, dôkladne premiešame. |
5-25 g/hl |
1 kg vrece |
OPERA SOFT T | Zmes dubových tanínov. Dubový tanín, ktorý pri použití pred fľašovaním zlepšuje aromatickú intenzitu, plnosť vína a sladkastú chuť, vyvažuje organoleptické vlastnosti vín, ktoré zreli v barikových sudoch | Rozpustiť dávku OPERA SOFT T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. | Biele víno 1-5 g/hl Ružové víno 1-5 g/hl Červené víno 3-20 g/hl |
500g |
OPERA SEED | Základom je tanín z jadierok hrozna. Kondenzovaný tanín , ktorý poskytuje výraznú antioxidačnú silu. Keď a použije počas alkoholickej fermentácie, pomáha stabilizovať farbu u červených a ružových vín. Keď sa použije vo fázy zretia a pred fľašovaním zlepšuje telo a aromatickú komplexnosť vo víne. | Rozpustiť dávku OPERA SEED v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. | Mušt 1-20g/hl Biele víno 1-10 g/ Ružové víno 1-10 g/hl Červené víno 5-20 g/hl |
500g |
OPERA REFRESH | Zmes kondenzovaných tanínov a gallotanínov. Pri použití vo fáze čírenia, alebo pred fľašovaním pomáha obnoviť oxidované alebo unavené víno a posilní odrodové tóny. | Vo fázi čírenia a pred fľašovaním pre zamaskovanie náznakov oxidácie Rozpustiť dávku OPERA REFRESH v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. | Biele víno 0,5-10 g/hl Ružové víno 1-10 g/hl Červené víno 1-10 g/hl |
500g |
SOLO RUBY | Zmes dubových tanínov extrahovaných z nepraženej a jemne praženej kôry francúzských dubov Pri použití pred fľašovaním tento produkt zvýrazňuje ovocné tóny v odrodovej aróme, náznaky sladkosti a plnosť tela. |
Rozpustiť dávku SOLO RUBY v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína a pridať počas prečerpávania. | 1-20 g/hl Ružové víno 1-2 g/hl Červené víno 1-20 g/hl |
250g |
SOLO DARK | Tanín extrahovaný z amerického duba. Pri použití pred fľašovaním tento produkt zlepšuje štruktúru, intenzitu arómy a telnatosť vína. | Rozpustiť dávku SOLO DARK v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína a pridať počas prečerpávania. | Biele víno 1-2 g/hl Ružové víno 1-2 g/hl Červené víno 1-20 g/hl |
250g |
CASTAN | Gaštanový tanín získaný extrakciou vodou z cenného dreva Castanea sativa. Na vyhnutie sa tvorbe redukčných pachov. Na prevenciu kovových zákalov. Antioxidačný účinok. |
Rozpustiť CASTAN v demineralizovanej vode teploty 30-35 °C, potom pridať do vína. | 3-15 g/hl na klarifikáciu 5-10 g/hl u muštov, ako prevencia redukčných pachov 5-20 g/hl na odstránenie prebytku železa alebo medi 5-20 g/hl u muštov pre antioxidačný účinok |
1 kg, 25kg vrece |
CROMOFIX | Tanín určený na stabilizáciu farby v červených vínach. | Rozpustiť CROMOFIX v demineralizovanej vode o teplote 30-35 °C, potom pridať do masy počas remontáže. | 10-30 g/hl na stabilizáciu farby 15-50 g/hl na zabránenie laktáze |
1 kg, 5 kg vrecká |
EPITAN | Tanín z hroznovej šupky. Na odstránenie proteínov. Na stabilizáciu farby. Na zlepšenie štruktúry vína. |
Rozpustiť EPITAN v demineralizovanej vode alebo vína, potom pridať do vína počas remontáže. | 5-15 g/hl pre odstránenie proteínov v bielych muštoch a vínach 5-10 g/hl pre stabilizáciu farby v muštoch 20-100 g/hl na zlepšenie štruktúry vín |
0,5 kg |
GALLOTAN | Tanín extrahovaný éterom z dubienky. Na umocnenie tanínovosti vín. | Rozpustiť GALLOTAN v demineralizovanej vode alebo víne , potom pridať do vína počas remontáže alebo stáčania. | 3-15 g/hl na klarifikáciu a proteínovú stabilizáciu. | 1 kg, 5 kg vrecká |
PEPITAN | Tanín z hroznových zrniek. Je proantokyanidickým tanínom vysokej čistoty, ktorý neprináša horké organoleptické znaky. | Rozpustiť PEPITAN v demineralizovanej vode, potom pridať do vína počas remontáže. | 2-10 g/hl pre biele vína 5-20 g/hl pre červené vína |
1 kg, 25kg vrece |
QUERCUS LP G | Dubový tanín. Na odstránenie sírnatých proteínov. Na prevenciu pred oxidáciou. Na zlepšenie organoleptických charakteristík. |
Rozpustiť QUERCUS LP G v demineralizovanej vode, potom pridať do vína počas remontáže alebo pri stáčaní. | 5-15 g/hl pre biele vína po alkoholovej fermentácii 10-30 g/hl pre červené vína až po jablčno-mličnej fermentácii |
1 kg vrece |
QUERCUS SPECIAL BLEND | Tanín z dubového dreva a hroznovej šupky. Na organoleptické vyváženie vín a stabilizáciu farby červených vín. | Rozpustiť v demineralizovanej vode o teplote 30-35 °C, potom pridať do masy počas remontáže. | 2-5 g/hl pre biele vína po alkoholovej fermentácii 10-30 g/hl pre červené vína po jablčno-mliečnej fermentácii 2-15 g/hl pri školení |