Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
 Dnes je 29. november 2020.
Kontakt

TANINY
Názov produktu Účel použitia Návod k použitie Dávkovanie Balenie
OPERA FRUITY Zmes kondenzovaných tanínov zo stromov produkujúcich červené bobule.Zvyšuje ovocné tóny, pocit sladkosti a intenzitu odrodových aróm vo víne, poskytuje silný antioxidačný účinok. Rozpustiť dávku OPERA FRUITY v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Ružové víno 1-5 g/hl

Červené víno 10-20 g/hl

500g
OPERA NO-REDUCTION Dubový tanín.Pri použití vo fáze čírenia pomáha maskovať akékoľvek známky zatvorenia vína a pomáha vyniknúť odrodovej aróme a chuti. Vo fázi čírenia a pred fľašovaním pre zamaskovanie náznakov oxidácie Rozpustiť dávku OPERA NO-REDUCTION v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 0,5-2 g/hl

Ružové víno 0,5-2 g/hl

Červené víno 5-20 g/hl

Mušt: 5-10 g/hl
500g
OPERA MEDIUM T Elagický dubový tanín z francúzskeho duba.Pri použití pred fľašovaním zlepšuje aromatickú intenzitu, plnosť vína a sladkastú chuť, vyvažuje organoleptické vlastnosti pri zrení vína v barikových sudoch a zvyšuje ich tóny. Rozpustiť dávku OPERA MEDIUM T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 1-5 g/hl

Ružové víno 1-5 g/hl

Červené víno 5-20 g/hl
500g
OPERA HIGH T Zmes kondenzovaných a dubových tanínov.Pri zrení vína vyrovnáva organoleptické vlastnosti vín uložených v barikových sudoch a podporuje vývoj terciálnych aromatických látok. Rozpustiť dávku OPERA HIGH T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 1-5 g/hl

Ružové víno 1-5 g/hl

Červené víno 3-20 g/hl
250g
OPERA GRAPE Tanín zo šupiek bieleho hrozna.Má výrazné antioxidačné vlastnosti. Pri použití do muštu zlepšuje antioxidačnú schopnosť, udržuje ho v čerstvosti a pomáha uchovať primárne arómy. Rozpustiť dávku OPERA GRAPE v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Mušt 1-20g/hl

Biele víno 1-10 g/hl

Ružové víno 1-10 g/hl

Červené víno 5-20 g/hl
500g
OPERA NO-GREEN Tanín z exotických druhov stromov.Pri použití vo fáze čírenia pomáha maskovať rastlinné a príliš zvieravé pocity a sprístupňuje odrodové vlastnosti. Rozpustiť dávku OPERA NO-GREEN v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 5-10 g/hl

Ružové víno 5-10 g/hl

Červené víno 10-20 g/hl
500g
OPERA MATURATION Zmes kondenzovaných a dubových tanínov. Pri použití vo fáze čírenia, zrenia zlepšuje štruktúru a aromatickú komplexnosť vín. Rozpustiť dávku OPERA MATURATION v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 1-5 g/hl

Ružové víno 1-5 g/hl

Červené víno 10-20 g/hl
500g
RELEASE ROUND Kvasinkový bioprodukt. Vínna stabilita, zaguľatenie a aromatická trvácnosť Rozpustiť RELEASE ROUND vo vode alebo vo víne v pomere 1:10. Granulovaná forma umožňuje ľahké rozpustenie. Po pridaní do vína, dôkladne premiešame. Je úplne rozpustný, takže môže byť pridaný do vína pred fľašovaním. 5-25 g/hl

1 kg vrece
RELEASE Crispy Kvasinkový bioprodukt. Vínna stabilita, sviežosť, sladkosť a dlhšia dochuť Rozpustiť RELEASE CRISPY vo vode alebo vo víne v pomere 1:10. Granulovaná forma umožňuje ľahké rozpustenie. Po pridaní do vína, dôkladne premiešame. 5-25 g/hl

1 kg vrece
OPERA SOFT T Zmes dubových tanínov. Dubový tanín, ktorý pri použití pred fľašovaním zlepšuje aromatickú intenzitu, plnosť vína a sladkastú chuť, vyvažuje organoleptické vlastnosti vín, ktoré zreli v barikových sudoch Rozpustiť dávku OPERA SOFT T v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 1-5 g/hl

Ružové víno 1-5 g/hl

Červené víno 3-20 g/hl

500g
OPERA SEED Základom je tanín z jadierok hrozna. Kondenzovaný tanín , ktorý poskytuje výraznú antioxidačnú silu. Keď a použije počas alkoholickej fermentácie, pomáha stabilizovať farbu u červených a ružových vín. Keď sa použije vo fázy zretia a pred fľašovaním zlepšuje telo a aromatickú komplexnosť vo víne. Rozpustiť dávku OPERA SEED v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Mušt 1-20g/hl

Biele víno 1-10 g/

Ružové víno 1-10 g/hl

Červené víno 5-20 g/hl
500g
OPERA REFRESH Zmes kondenzovaných tanínov a gallotanínov. Pri použití vo fáze čírenia, alebo pred fľašovaním pomáha obnoviť oxidované alebo unavené víno a posilní odrodové tóny. Vo fázi čírenia a pred fľašovaním pre zamaskovanie náznakov oxidácie Rozpustiť dávku OPERA REFRESH v 10-násobnom množstve vody alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 0,5-10 g/hl

Ružové víno 1-10 g/hl

Červené víno 1-10 g/hl

500g
SOLO RUBY Zmes dubových tanínov extrahovaných z nepraženej a jemne praženej kôry francúzských dubov
Pri použití pred fľašovaním tento produkt zvýrazňuje ovocné tóny v odrodovej aróme, náznaky sladkosti a plnosť tela.
Rozpustiť dávku SOLO RUBY v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína a pridať počas prečerpávania. 1-20 g/hl

Ružové víno 1-2 g/hl

Červené víno 1-20 g/hl

250g
SOLO DARK Tanín extrahovaný z amerického duba. Pri použití pred fľašovaním tento produkt zlepšuje štruktúru, intenzitu arómy a telnatosť vína. Rozpustiť dávku SOLO DARK v 10-násobnom množstve vody, muštu alebo vína a pridať počas prečerpávania. Biele víno 1-2 g/hl

Ružové víno 1-2 g/hl

Červené víno 1-20 g/hl

250g
CASTAN Gaštanový tanín získaný extrakciou vodou z cenného dreva Castanea sativa.
Na vyhnutie sa tvorbe redukčných pachov.

Na prevenciu kovových zákalov.

Antioxidačný účinok.
Rozpustiť CASTAN v demineralizovanej vode teploty 30-35 °C, potom pridať do vína. 3-15 g/hl na klarifikáciu

5-10 g/hl u muštov, ako prevencia redukčných pachov

5-20 g/hl na odstránenie prebytku železa alebo medi

5-20 g/hl u muštov pre antioxidačný účinok
1 kg,

25kg vrece
CROMOFIX Tanín určený na stabilizáciu farby v červených vínach. Rozpustiť CROMOFIX v demineralizovanej vode o teplote 30-35 °C, potom pridať do masy počas remontáže. 10-30 g/hl na stabilizáciu farby

15-50 g/hl na zabránenie laktáze
1 kg,

5 kg vrecká
EPITAN Tanín z hroznovej šupky. Na odstránenie proteínov.

Na stabilizáciu farby.

Na zlepšenie štruktúry vína.
Rozpustiť EPITAN v demineralizovanej vode alebo vína, potom pridať do vína počas remontáže. 5-15 g/hl pre odstránenie proteínov v bielych muštoch a vínach

5-10 g/hl pre stabilizáciu farby v muštoch

20-100 g/hl na zlepšenie štruktúry vín
0,5 kg
GALLOTAN Tanín extrahovaný éterom z dubienky. Na umocnenie tanínovosti vín. Rozpustiť GALLOTAN v demineralizovanej vode alebo víne , potom pridať do vína počas remontáže alebo stáčania. 3-15 g/hl na klarifikáciu a proteínovú stabilizáciu. 1 kg,

5 kg vrecká
PEPITAN Tanín z hroznových zrniek. Je proantokyanidickým tanínom vysokej čistoty, ktorý neprináša horké organoleptické znaky. Rozpustiť PEPITAN v demineralizovanej vode, potom pridať do vína počas remontáže. 2-10 g/hl pre biele vína

5-20 g/hl pre červené vína
1 kg,

25kg vrece
QUERCUS LP G Dubový tanín. Na odstránenie sírnatých proteínov.

Na prevenciu pred oxidáciou.

Na zlepšenie organoleptických charakteristík.
Rozpustiť QUERCUS LP G v demineralizovanej vode, potom pridať do vína počas remontáže alebo pri stáčaní. 5-15 g/hl pre biele vína po alkoholovej fermentácii

10-30 g/hl pre červené vína až po jablčno-mličnej fermentácii
1 kg vrece
QUERCUS SPECIAL BLEND Tanín z dubového dreva a hroznovej šupky. Na organoleptické vyváženie vín a stabilizáciu farby červených vín. Rozpustiť v demineralizovanej vode o teplote 30-35 °C, potom pridať do masy počas remontáže. 2-5 g/hl pre biele vína po alkoholovej fermentácii

10-30 g/hl pre červené vína po jablčno-mliečnej fermentácii

2-15 g/hl pri školení