Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby. Ak navštívite naše webové stránky a zároveň máte v prehliadači povolené prijímanie cookies, považujeme to za súhlas s ich používaním a akceptovanie našich podmienok používania. Inštrukcie ako zmeniť nastavenia cookies nájdete v Nápovede alebo Pomoci každého prehliadača.



Conneco Chemicals Slovakia s.r.o., Šenkvická cesta 20, 902 01 Pezinok
Tel.: +421 336 400 334, tel./fax: +421 336 453 112
mobil: 0903 431 381, 0904 504 988
e-mail: info@connecochemicalsslovakia.sk

  Dnes je 9. december 2019.




KVASINKY
Názov produktu Účel použitia Návod k použitie Dávkovanie Balenie
La Claire EM2 Aktívne suché kvasinky pre výrobu odrodových bielych vín, ale aj pre červené vína. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire Varietal Touch Aktívne suché kvasinky pre výrobu bielych odrodových vín. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire T73 Aktívne suché kvasinky pre výrobu mladých červených vín a ružových vín. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire VDP Aktívne suché kvasinky ideálne pre výrobu bielych šumivých vín a na znovu rozkasenie zastavenej fermentácie. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire SP665 Aktívne suché kvasinky pre ťažké podmienky pri kvasení a pre výrobu šumivých vín. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire CGC62 Aktívne suché kvasinky pre výrobu sviežich bielych vín. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
La Claire C58 Aktívne suché kvasinky pre výrobu červených vín s vysokým potenciálom silnou fenolovou štruktúrou. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C, dobre zamiešať a počkať 10 minút, potom znovu premiešať a počkať 10 min., rehydratácia by sa mala ukončiť (maximálne do 30 minút). 10-25 g/hl v normálnych podmienkach
30-50 g/hl v ťažkých prípadoch alebo pri opätovnom spustení fermentácie.
vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
ANCHOR VIN 13 Aktívne suché kvasinky obzvlášť vhodné pre výrobu prvotriednych bielych vín, určené k dlhodobému zretiu a uskladneniu. Napr.: Chardonnay, Sauvignon, Rizling, Semilon, Tramín červený Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30g/hl 1 kg
ANCHOR VIN 7 Aktívne suché kvasinky ideálne pre výrobu bielych aromatických vín pri nízkej teplote. Uvoľňujú nádherné ovocné, grepové a guavové arómy. Napr.: Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Colombard Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR NT 116 B

ANCHOR NT 116 Č
Špeciálne suché kvasinky pre výrobu aromatických bielych vín pri nízkej teplote a pre výrobu plných telnatých červených vín určených pre vyzrievanie v drevených sudoch.
Napr.:
Biele: Sauvignon, Rizling, Chardonnay, Semilon, Rulandské biele
Červené: Cabernet Sauvignon, Merlot
Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/ hl 1 kg
ANCHOR WE 14 Aktívne suché kvasinky sú veľmi vhodné pre produkciu všetkých prírodne sladkých vín, vrátane ušľachtilých neskorých zberov. Sú rezistentné voči toxínom z Botrytis cinerea. Vhodné pre výrobu vín so zvyškovým cukrom. Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR WE 372 Aktívne suché kvasinky na výrobu aromatický, sviežich ovocných, kvetinových červených vín s dobrým pocitom v ústach a tiež pre produkciu bielych vín so zvyškovým cukrom. Napr.: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc., Merlot Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR NT 112 Aktívne suché kvasinky pre výrobu plných červených vín so silnou tanínovou štruktúrou, s náznakmi čiernych ríbezlí a korenistých tónov. Napr.: Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot, Rulandské modré Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR NT 50 Aktívne suché kvasinky na výrobu červených vín s plnou tanínovou štruktúrou, doprevádzaných ovocnou a kvetinovou arómou. Napr.: Rulandské modré, Svätovavrinecké, Merlot, Cabernet. Sú tiež vhodné pre výrobu ružových vín studenou fermentáciou. Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR NT 202 Aktívne suché kvasinky pre výrobu plných telnatých červených vín. Napr.: Rulandské modré, Cabernet Sauvignon Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20-30 g/hl 1 kg
ANCHOR N 96 Aktívne suché kvasinky, vhodné pre všetky vína, kde podporujú zvýraznenie dominantnej arómy daného vína. Tiež sú veľmi vhodne pre výrobu ľadových vín a šumivých vín, i v prípadoch znovu naštartovania kvasenia. Rehydratácia sa uskutočňuje vo vlažnej zmesi vody a muštu (1:1) max. 35°C. Kvasinky sa pomaly vmiešajú a nechajú sa aktivovať 15-30 min. Pri aplikácii zmesi do muštu by nemal teplotný rozdiel presiahnuť 8 °C. 20- 30 g/hl 1 kg
MAURIVIN AWRI 350 Výberové aktívne suché kvasinky, ktoré prispievajú k lepšej aróme vína. Kmeň je vhodný pre kvasenie pri vyšších teplotách (20-30°C) s krátkou lag-fázou. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 350 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 350 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN AWRI 796 Aktívne suché kvasinky vyselektované s požiadavkou na neutralitu voči odrode vína. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 796 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 796 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN AWRI 1503 Výberové aktívne hybridné suché kvasinky vyselektované pre ich schopnosť podpory arómy a chuťovej komplexnosti vína. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI 1503 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu AWRI 1503 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN AWRI FUSION Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť aromatickú a chuťovú komplexnosť. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI FUSION a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu AWRI FUSION je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN AWRI R2 Výberové aktívne suché kvasinky, ktoré prispievajú k lepšej aróme vína. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek AWRI R2 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu AWRI R2 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN B Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre svoje neutrálne vlastnosti. Je tiež známy pre svoju schopnosť zvýšiť počas fermentácie extrakciu farby modrých odrôd. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek. Odporúčané dávkovanie produktu je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN BP 725 Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť odrodovú chuť a arómu červených vín. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek BP 725 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu BP 725 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN CRU BLANC Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich aromatické vlastnosti. Tento kmeň taktiež prispieva ovocnými aromatickými látkami počas fermentácie ako sú tropické ovocie, hruška a grapefruit, rovnako ako med a vanilka. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek CRU BLANC a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu CRU BLANC je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN ELEGANCE Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zlepšiť odrodové arómy bielych vín. Je známy pre svoju schopnosť prepožičiavať vínu arómy parfumov. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek ELEGANCE a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu ELEGANCE je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN EP 2 Je kmeňom s produkciou esterov, typicky kvetnatých. Tieto arómy sú prirodzene jemné, čo dáva kmeňu možnosť silného príspevku k vínu. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek EP 2 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu EP 2 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN PDM Je to veľmi žiaduci kmeň kvasiniek, keď enológ požaduje jemnú alebo pozitívnu aromatickú účasť kvasiniek. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek PDM a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu PDM je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN PLATINUM Je unikátnou kvasinkou, ktorá neprodukuje detekovaný obsah sírovodíku. Výsledné vína majú zlepšený odrodový charakter arómy, čo je žiaduce u vysokokvalitných vín. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek PLATINUM a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu PLATINUM je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN PRIMEUR Primeur je ideálny pre výrobu ružových a bielych vín, obzvlášť pre „mladé ovocné“ odrodové zmesi vyrábané pre rýchlu spotrebu. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek Priemur a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu Primeur je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN SAUVIGNON L3 Čisté aktívne suché kvasinky vybrané pre ich schopnosť zvýšiť odrodovú arómu Sauvignon Blanc. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek Sauvignon L3 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu Sauvignon L3 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
MAURIVIN UCD 522 Arómy produkované kvasinkami UCD 522 sú často popisované ako „ svet starých vín“ pripomínajúce komplexnú dobrú pôvodnú „prírodnú“ fermentáciu. Obľúbené u vinárov, ktorí chcú vyrábať komplexné vína, alebo požadujú iné možnosti zostavovania zmesi. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 35-40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek UCD 522 a necháme 15 minút stáť. Odporúčané dávkovanie produktu UCD 522 je 20 -30 g/hl v normálnych podmienkach. vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
BLASTOSEL DELTA Aktívne suché kvasinky pre spracovanie nie perfektne zdravého hrozna, alebo vysokoklarifikovaných muštov s kvalitným výsledkom. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. 15-25 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
BLASTOSEL FR 95 Je obzvlášť vhodný na spracovanie bielych, mladých, ovocných vín a vín na rýchlu konzumáciu. Obzvlášť bohatá produkcia acetátov je zaujímavá aj pri príprave ružových vín, ktoré sú svieže a príjemne ovocné. Je potrebné zdôrazniť schopnosť tohto kmeňa vyvíjať bohaté ovocné znaky aj v podmienkach, ktoré nie sú technologicky optimálne. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. 15-25 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
BLASTOSEL GRAND CRU Tento kmeň je charakterizovaný schopnosťou extrahovania celkových flavonoidov, ako tanínov, tak aj antokyánov, s vysokou a stabilnou intenzitou farby. Pripraviť v čistom vedre, v objeme 5 litrov vody o teplote 40 °C rozmiešame 500 g kvasiniek. 15 – 25 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
BLASTOSEL KAPPA Pre svoje fermentačné, výživové a aromatické charakteristiky kmeňom významnej voľby, ako pri príprave základných vín, tak aj pri výrobe šumivých vín. Takto spracované vína majú exaltované svieže a ovocné znaky vďaka bohatej produkcii acetátov a esterov. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. 15-25 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg
BLASTOSEL SIGMA Je vhodná pre vinifikáciu muštov obzvlášť bohatých na cukor a na získanie vín s vysokým obsahom alkoholu. Rehydratovať kvasinky v o vhodnej nádobe 10 objemami vody, pri teplote cca 40 °C. 15-25 g/hl v normálnych podmienkach vákuové po 500 g, v krabiciach po 10 kg


Poštovné a balné pre dodávky na územie členských štátov Európskej únie, príp. iných štátov je stanovené individuálne na základe písomnej dohody (emailom) medzi kupujúcim a predávajúcim.

V cene dopravného sú zahrnuté aj súvisiace náklady spojené s balením a expedíciou objednaného tovaru.

Dodanie tovaru na územie členských štátov Európskej únie, príp. iných štátov uskutočňujeme na základe predchádzajúceho súhlasu a vzájomného písomného odsúhlasenia si ceny za poštovné a balné a príp. ďalších dodacích podmienok medzi kupujúcim a predávajúcim (emailom).

Pre bližšie informácie nás prosím kontaktujte na tel.: 00421 904 504 988 alebo na e-mail: info@connecochemicalsslovakia.sk