Názov produktu | Účel použitia | Návod k použitie | Dávkovanie | Balenie |
---|---|---|---|---|
TOTAL STAB | Vodný roztok arabská guma a karboxymetyl celulózy Spĺňa normy IOC. Neobsahuje geneticky modifikované organizmy. | Rozpustiť potrebnú dávku v 5-násobnom množstve vína, premiešať a nechať pôsobiť po dobu jednej hodiny. Potom pridať do celého objemu a dôkladne premiešať, aby sa rovnomerne rozšíril do celého vína. Pridávať len do bielych a ružových vín stabilných na bielkoviny. Víno musí byť dokonale vyčírené a pripravené na plnenie do fliaš. |
10 - 100 ml/hl 110 ml/hl je maximálna dávka ( odpovedá 10g/hl karboxymetylcelulózy) |
25 kg kanistre |
READY GUM L | Stabilizačná arabská guma 20% | Arabská guma sa pridáva do vína pripraveného už na plnenie do fliaš, a to pred alebo po filtrácii. Zabezpečiť homogenizáciu výrobku s ošetrovanou masou. |
30 - 50 g/hl – v bielych a ružových vínach 40-80 g/hl – v červených vínach 60-100 g/hl - likérové vína |
25 kg kanistre |
READY GUM 20 | 20,5% roztok arabskej gumy získanej z akácie Acacia seyal. | Arabská guma sa pridáva do vína pripraveného už na plnenie do fliaš, a to pred alebo po filtrácii. Zabezpečiť homogenizáciu výrobku s ošetrovanou masou. |
30 - 50 g/hl – v bielych a ružových vínach 40-80 g/hl – v červených vínach 60-100 g/hl do alkoholickejších vín |
25 kg kanistre |
CRYSTAL BALANCE | Ochranný koloid, ktorý bráni tvorbe alebo formovaniu a následne rastu kryštálov vínanov vo víne. | Procedúry sú dostupné pre prípravu v okyslenej alebo horúcej vode. | 5-10g/hl s maximálnym prípustným dávkovaním 10g/hl | 5 kg vrece |
CRYSTAL BALANCE SOL. 5% | Koloidný protektor, ktorý bráni tvorbe alebo nukleácii a následne rastu kryštálov vínanov vo víne. | Potrebnú dávku pridať priamo do vína a napomáhať kompletnej homogenizácii výrobku. | 100-200 ml/hl s maximálnym prípustným dávkovaním 200 ml/hl | 20 kg kanistre |
DRY GUM | Formulácia v prášku umožňuje získať výhody arabskej gumy vysokej kvality, bez prínosu vody a kyseliny citrónovej. | Rozpustiť vo víne alebo vode v pomere 1:10 a pridať do vína, už pripraveného na plnenie do fliaš. | 10 - 100 g/hl | 10 kg vrece |
METACREMOR 40+ | Kyselina metavínna získaná esterifikáciou kyseliny L(+) vínnej. Prevencia zrážania vínanov. | Dôkladne rozpustiť vo víne v pomere 1:10 a použiť ho hneď po príprave. | 10 g/hl maximálne | 1 kg, 5 kg, 20 kg vrece |
OXYLESS – U | Zabraňuje hnednutiu muštov. Chráni proti účinku polyfenolu, oxidázy a laktázy. | Používa sa počas zberu hrozna, dopravy, v násypke, pred statickou klarifikáciou, podľa potreby. | 10-25 g/hl podľa potreby | |
OXYLESS – M | Zlepšuje telo a štruktúru vína. Zvyšuje životnosť vína. | Používa sa na konci alkoholovej fermentácie v jedinej dávke. | 10-30 g/hl | |
OXYLESS – V | Umožňuje zredukovať kyslík počas operácií stáčania. Redukuje prínos SO2 potrebného pri fľaškovaní. | Používa sa pred každým stáčaním alebo počas školenia v nádobe alebo v barrique-u | 10 – 20 g/hl podľa potreby | |
POLYSTAB | Ideálny na stabilizáciu a senzorické zlepšenie tichých a šumivých vín. | Vyžiadať protokol pre používanie. | 20-40 g/hl s maximálnym prípustným dávkovaním 40 g/hl | 1 kg vrece |
TETRACOMPLEX | Odkyslovacia polyzlúčenina na ošetrenie bielych, červených a ružových vín. | Priamo a pomaly do masy za stáleho miešania. | Podľa požiadaviek, je ale potrebné vziať do úvahy, že 100 g/hl výrobku zredukuje celkovú kyslosť vína o cca 1 g/l | 1 kg vrecko a 25 kg vrecia |
READY GUM PLUS | 20,5% roztok arabskej gumy získanej z akácie Acacia seyal. | Arabská guma sa pridáva do vína pripraveného už na plnenie do fliaš, a to pred alebo po filtrácii. | 30 - 100 g/hl – v bielych a ružových vínach 40-150 g/hl – v červených vínach 60-200 g/hl v likérových vínach |
10 kg a 25 kg kanistre |